EPA-traktor

EPA-traktor eller A-traktor är en vanlig personbil som byggts om enligt de regler som gäller för jordbruksmaskiner. En A-traktor är inte något särskilt bilmärke utan kan skapas av vilken bil som helst. Själva namnet kommer från lågprisvaruhuset EPA (som inte längre existerar) och syftar till enklare kvalitet och lägre priser.

Volvo är populärast

Det populäraste bilmärket i A-traktortoppen är fortsatt Volvo med exempelvis Volvo PV och Amazon. Däremot har fler andra bilmärken byggts om till A-traktorer sedan nya regler införts, såsom BMW och Audi. Över femtio procent av samtliga A-traktorer var under 2020 ombyggda Volvobilar.

En riktig traktor

A-traktorer är som sagt ombyggda personbilar men när du behöver en riktig traktor är Blintos nätauktioner det kanske bästa stället att hitta en traktor till ett bra pris. Att handla lantbruksmaskiner via Blintos nätauktioner är både tryggt och enkelt. Allt du behöver göra är att skapa ett konto och inom några minuter kan du börja lägga bud på auktioner. Hos Blinto kan du bland mycket annat hitta traktorer, skogsmaskiner, vagnar, åkgräsklippare samt massor av olika tillbehör.

Ändrade regler för A-traktorer

Transportstyrelsen ändrade regelverket för EPA-traktorer under 2020 genom att avskaffa kravet att hastigheten på bilens lägsta växel får vara max 10 km/tim vid 2/3 av den ursprungliga motorns maximala varvtal. Detta har ökat antalet A-traktorer rejält och är en ökning som troligtvis kommer att fortsätta.

Olika bilmärken