Att skaffa företagsbilar

Äger du ett företag och skulle behöva skaffa företagsbilar? Då finns det några tips som kan hjälpa dig. Det finns företag som behöver bilar de kan använda som transport medan andra företag skaffar bilar som de anställda kan använda för att ta sig till och från kontoret. Om du inte känner dig redo att köpa bilar kan du även ta en titt på företagsleasing.

Tips att tänka på om företagsbilar

Här kommer några tips som kan hjälpa dig när du funderar på att skaffa företagsbilar. En sak att tänka på är att du kan behöva ansöka om ett lån. Liksom ett företagslån kan hjälpa dig starta eget företag, kan du behöva ytterligare ett företagslån, eller billån, för att ha råd med fordonen.

1. Köpa en ny eller en begagnad bil?

Det första beslutet du måste fatta är att välja om du vill skaffa begagnade bilar eller nya. Begagnade bilar är många gånger billigare att köpa, men om du däremot vill ha nya kan det vara smartare att leasa bilarna istället. Då betalar du ett visst belopp varje månad och kan även göra ett avdrag på leasingavtalets moms med upp till 50 %. Du bör även fundera på om du vill ha ett visst bilmärke som en Renault eller om det inte spelar någon roll.

2. Använd bilarna i marknadsföringssyfte

Om dina företagsbilar kommer att användas ofta kan det vara smart att du använder dem som marknadsföring. Du kan till exempel sätta företagets logo på sidan av bilarna. Det finns firmor som skapar bildekorer efter dina önskemål. På så sätt kan du locka till dig fler kunder, vilket i sin tur tjänar mer pengar åt företaget.

3. Att välja en hybrid

När du ska välja en företagsbil bör du tänka efter hur ofta den kommer att användas. Körs den regelbundet kan det vara smart att du tittar på de mer miljövänliga alternativen. Det kommer både att vara bra för miljön samt för företagets varumärke. Det visar nämligen kunderna att du bryr dig om miljön. Skulle du ha en dieselbil finns det idag hybridsystem som du kan få installerat. Det omvandlar då din bil till en hybrid.

4. Välj fordon som uppfyller rätt behov

När du väljer bli bör du tänka på vad den ska användas till samt hur ofta och hur långt den kommer köras. Det gör det lättare att välja den bilmodell som behövs. Ett tips är att du pratar med bilsäljare om vilka bilar de rekommenderar. Det finns nämligen de som riktar sig just till företag och säljer företagsbilar.

5. Glöm inte service- samt reparationsavtalen

Om företagsbilarna kommer att köras genom hela landet kan det vara smart att du väljer ett bilmärke med bra serviceavtal. Skulle någonting gå sönder kan du få hjälp oavsett var i landet du befinner dig.