Renovera garaget

Många svenskar ser bilen som ett oumbärligt verktyg som de inte kan vara utan. Om bilen inte hade funnits skulle de ha svårigheter att ta sig till arbete, skjutsa barnen till alla träningar och ha svårt att åka och storhandla. Vissa väljer att lägga ner väldigt mycket tid och pengar på sin bil, medan andra tycker att det är tillräckligt med en som är hel, ren och rullar.

Oavsett vad det är för typ av bil du har vill du säkerligen att den är skyddad – både från skador, från hårt väder och från eventuell skadegörelse och stöld. Det kan du lyckas ganska bra med genom att bygga ett riktigt fint och hållbart garage. Garage med ordentliga lås är utmärkta som skydd för dina fordon, men fungerar också bra som förråd för barnens alla uteleksaker. För att ditt garage ska fortsätta ge bilen ett optimalt skydd kan du dock behöva se över det och underhålla det med jämna mellanrum.

Tak och väggar är huvudfokus

När det kommer till garage är det främst taket och väggarna som är av störst betydelse. Då talar vi inte om hur insidan av garaget ser ut inredningsmässigt, utan hur utsidan med tak och fasad kommer stå emot väder och vind. Behöver du renovera taket på ditt garage rekommenderar vi att du kontaktar en duktig takläggare i Stockholm som kan hjälpa dig med uppgiften. Många professionella takläggare i Göteborg med omnejd erbjuder även totalentreprenad och kan även laga eventuella brister i fasaden.

Belysning och värme

Belysning är naturligtvis väldigt viktigt i ditt garage. Extra viktigt är det om du vill kunna arbeta i garaget under de mörkare höst- och vintermånaderna. Många väljer även att ha någon form av värme i garaget, men det är långt ifrån alla. Har du investerat i en dyr elbil kan värme i ditt garage vara något som du bör fundera över. Det beror helt enkelt på att elbilens batteri har visat sig tappa effekt om det utsätts för mycket låga temperaturer under en längre period.

Avlopp och vatten kan komma till användning

Precis som när det kommer till el och värme är det inget krav att ha fungerande vatten och avlopp i ditt garage, men visst kan det komma till stor användning. Kan du hitta en takläggare i Stockholm med totalentreprenad kan du beställa alla tjänster från en och samma firma och på så sätt få en mer bekymmersfri garagerenovering. Avlopp och vatten är extra viktigt för den som vill kunna tvätta bilen på ett smidigt sätt, men är också bra om det regnat eller snöat och bilen är blöt.

Ger garagerenovering ROT-avdrag?

I vissa fall kan du använda dig av ROT-avdraget för att sänka kostnaderna för din garagerenovering. Det förutsätter dock att ditt garage är sammansatt med bostadshuset. Har du ett fristående garage eller ett garage som står en mindre bit från bostadshuset kan du inte använda dig av avdraget. När ROT-avdrag är möjligt kan du använda dig av det för att sänka dina kostnader med hela 30 % när du anlitar en hantverkare.

Klassiska bilar