Hur du hittar den bästa bilförsäkringen

Att äga en bil ger dig den fantastiska friheten att förflytta dig utan att vara beroende av kollektivtrafiken. Det enda du behöver tänka på är att skaffa en bilförsäkring.

En bilförsäkring skyddar dig från ekonomiska förluster i samband med en trafikolycka, bilstöld eller någon annan händelse som drabbar ditt fordon. Det finns tre nivåer av bilförsäkringar: trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring. Av dessa nivåer är trafikförsäkringen det lägsta skyddet och helförsäkringen det högsta. Enligt lag måste din bil ha någon av dessa försäkringar för att ingen som drabbas av en olycka ska bli utan ersättning.

Den goda nyheten är att det finns många bilförsäkringsbolag att välja mellan och till din hjälp har du jämförelsetjänsten Insplanet. Insplanet är inte vilken jämförelsetjänst som helst, utan har varit verksamma i 20 år med att hjälpa bilägare att jämföra och byta bilförsäkring. Varje år hjälper de 500 000 bilägare att jämföra bilförsäkringar och du kan också göra det för att se hur mycket pengar du kan spara. Med tanke på att deras kunder i genomsnitt sparar 1 800 kronor per år är det värt att lägga lite tid på denna tjänst. Dessutom blir det inga extra avgifter för att du köper en försäkring till din bil genom Insplanet. Vidare erbjuder Insplanet kostnadsfri rådgivning via chatt och telefon om du vill ha en mer personlig vägledning.

Jämför och hitta bilförsäkringar enkelt

Förutom pengar kommer du att spara mycket tid och energi på att hitta en bilförsäkring genom Insplanet. Tjänstens enkelhet gör det effektivt och snabbt att jämföra bilförsäkringar där.

Såhär enkelt är det att jämföra och hitta bra bilförsäkringar:

  • Ange dina uppgifter i deras formulär.
  • Klicka på knappen “Jämför bilförsäkringar”.
  • Välj en bilförsäkring du gillar.
  • Ange när försäkringen du valt ska börja gälla samt dina kontaktuppgifter.
  • Klicka på “Teckna försäkring”.

Tips på hur du hittar billiga bilförsäkringar

Förutom att en använda en välrenommerad jämförelsetjänst som Insplanet finns det ett antal praktiska saker att tänka på för att hitta billiga bilförsäkringar.

Om du nyligen har köpt din drömbil bör du överväga en omfattande försäkring som ersätter alla typer av skador på din bil. Det skyddar dig även mot stöld och annan yttre händelse som drabbar ditt fordon. Detta täcker alla dina kostnader för eventuella reparationer eller förluster efter en händelse. Äger du en äldre bil kan det dock räcka med den lägsta försäkringen eftersom bilar snabbt minskar i värde, speciellt om bilen har gått många mil.

Precis som Insplanet nämner är det värdet på din bil som avgör vilken försäkringsnivå som är bäst. Om den har ett lågt värde på 20 000 kronor kan det vara onödigt att köpa en helförsäkring. Vilken försäkringsnivå som är bäst för dig beror på din unika situation. När du vet vilken du ska välja kan du börja jämföra och välja den med bäst villkor till bäst pris.