De rätta prylarna till bilen

Vi har alla vårt förhållningssätt till bilen, där vissa inte bryr sig mer än att ta sig från A till B och andra där den egna bilen nästan är en spegling av personligheten. Det går att lägga mycket pengar på en bil, där den första kostnaden förstås handlar om inköpet av själva bilen. Dock slutar det för många inte där; när bilen väl står där på garageuppfarten kan den förädlas på en rad olika sätt. De som är riktigt bilintresserade är ofta beredda att satsa en slant för att få sitt fordon precis som de vill ha det. Styling och inredning till bil råder det verkligen ingen brist på. Oavsett om man är ute efter en häftig ljudanläggning eller detaljer som gör förarmiljön trivsammare så finns det massor att välja bland.

Stort utbud för att personifiera bilen

Vi människor är alla olika, vilket i sin tur innebär att vi har olika smak. Det här tar sig uttryck på diverse sätt men när det gäller bilar så finns det mängder av sätt att göra det egna fordonet personligt. Oavsett var man befinner sig i landet så kan man hitta biltillbehör av många olika slag i alla de butiker som finns. Det spelar med andra ord ingen roll om du söker bilinredning i Norrköping, Västerås, Arjeplog eller någon annan del av landet – du kommer garanterat hitta det du söker.

Vanliga sätt att “pimpa” inredningen

Sättet att inreda en bil följer till viss del modet, men förstås främst baserat på ägarens tycke och smak. En bil kan av många uppfattas som lite spartansk vad gäller inredning och det är egentligen inte så konstigt att det är så – bilen ska ju vara tilltalande för en stor massa och levereras därför som relativt neutral för att passa många människor. De riktigt bilintresserade tar alla chanser att åtgärda detta genom egna anpassningar av bilens inredning. Det finns mycket som kan göras och det är endast den egna fantasin (och plånboken) som sätter gränser. Några vanliga sätt att förgylla bilens inredning:

  • Paneler i annat utförande än original. För några årtionden sedan var träpanel i ropet. Numera handlar det mer om borstad aluminium och liknande. Det här ger bilen en lite mer spännande look.
  • Växelspaksknopp och pedaler i aluminium. Sportigheten finns i detaljerna och genom att byta ut växelspaksknoppen och pedalerna till dito med aluminiumlook blir utseendet redan bra mycket tuffare.
  • Klädsel. Idag finns många olika sätt att få en snyggare eller roligare klädsel än den som sitter där från början. Det finns överdragsklädslar som ger ett välbehövligt lyft, både för framsäte och baksäte.
  • Textilmattor. För den riktigt lyxiga känslan gör det stor skillnad att byta ut de trista gummimattorna mot varianter som är tillverkade av textil.