röd bil

Entusiastförsäkring för veteranbilar

Som ägare till en klassisk bil vill du ha den bästa täckningsnivån för det som utan tvekan är din stolthet och en källa till glädje.

Men du kanske är osäker på vilken typ av försäkring du behöver teckna för ditt arvsfordon – räcker din standardpolicy? Eller måste du teckna en specialiserad entusiastförsäkring? Vad gör att en bil räknas som klassisk för en försäkringsgivare?

Vi svarar på alla dessa frågor och mer för att hjälpa dig hitta den billigaste bilförsäkringen.

Hur blir en bil klassad som klassisk?

Varje bil som är minst 20 år gammal och är värd minst 150 000 krär officiellt ett ”klassiskt” fordon eller ”arvsfordon”. Tyvärr finns det dock inga sådana specifika kriterier när det gäller försäkringsbolagens klassificering. Du måste kontakta den specifika leverantören för att se om de klassar ditt fordon som en klassiker och därmed vilken typ av policy de kan erbjuda, utöver de som finns tillgängliga för förare av konventionella fordon.

Hur kan jag få de bästa erbjudandena för att försäkra en klassisk bil?

Oavsett om du har valt att välja en specialiserad entusiastpolicy eller en konventionell heltäckande policy, se till att du får de bästa erbjudandena på marknaden genom att använda vår praktiska prisjämförelsetjänst för att snabbt gå igenom tillgängliga offerter.