Hur börjar jag med motorsport?

Känner du själv att du har ett stort motorintresse och skulle vilja köra lite mer seriöst? Du har tur för det finns otroligt mycket att välja på inom genren. Bilsport är en fantastisk kombination av adrenalin och gemenskap. För även om du kanske sitter själv i bilen så skapas en härlig gemenskap i den förening du är med i.

Det finns som sagt sexton olika typer av grenar inom bilsport och inom dessa finns det även olika klasser. Till en början kan det vara bra att testa på några olika för att se vad som passar dig bäst. De flesta föreningar som sysslar med motorsport ger dig möjligheten att testa en eller ett par gånger innan du bestämmer om du vill vara medlem. Eller kanske har du redan en bra bild om vad för typ av race du vill köra?

Har du ett barn som vill börja med racing är det Karing eller Crosskart som är den bästa inkörsporten. Här får de värdefulla erfarenheter som de kan ta med sig vidare i racinglivet. Det är i karting som många världsförare har börjat sin karriär en gång i tiden.

Är du lite äldre och vill börja tävla? Då kan du faktiskt göra det med din egna bil. I Sverige är Folkrace den absolut populäraste grenen och en bra inkörsport till bilvärlden. Kom ihåg att du inte behöver låsa dig vid en gren utan kan ta hur många licenser du vill.

Idag finns mer än 400 föreningar i Sverige så det borde inte vara några problem att hitta någon i närheten av där du bor. Ta kontakt med dem och hör vad som gäller, kanske kan du komma och provköra inom kort? Vänta inte med att första steget i din motorsportskarriär.