Jaguar

Jaguar är ett lyxigt bilmärke som startades i Storbritannien. Inledningsvis hette företaget Swallow Sidecar Company och tillverkade sidovagnar till motorcyklar. 1935 gick de över till att tillverka bilar.

Mitsubishi är ett inte fullt lika lyxigt bilmärke som Jaguar men det håller minst lika hög kvalitet. Just nu erbjuder Mitsubishi ett bra tillfälle att leasa en bil. Med deras program Mitsubishi privatleasing kan du leasa en Mitsubishi Outlander Plug-In Hybrid från ca 5 500 kronor i månaden. Du går bara in på Mitsubishi privatleasing och väljer vilken färg du vill ha på bilen, sedan signerar du din ansökan med e-legitimation. Därefter återstår bara att du åker och hämtar din leasade Mitsubishi hos närmsta Mitsubishi-återförsäljare.

Under företagets historia har Jaguar genomgått ett flertal ägarbyten. Genom åren har Jaguar ägts av bland andra Ford och Land Rover. 2008 sålde Ford bilmärket till Tata Motors som är en indisk biltillverkare. I dagsläget produceras dock de flesta av Jaguars bilar i fabriker i Whitley och Gaydon, båda i Storbritannien.

Jaguar har ända sedan grundandet främst varit berömda för att tillverka lyxbilar. Bilmodeller som de producerar idag inkluderar E-Pace, F-Pace, F-Type, I-Pace, XE, XF och XJ. Bland deras klassiska bilmodeller är det särskilt värt att nämna 1960-talsmodellen Jaguar E-Type. När den lanserades 1961 kallades den av Enzo Ferrari för den vackraste bilmodellen som någonsin producerats.