Sälja din bil – Detta ska du tänka på

Det finns en hel del saker som kan vara bra att tänka på när du ska köpa ny bil, men vad gäller egentligen när du ska sälja den bil som du redan har? På internet kan du hitta mängder med olika guider och checklistor som hjälper dig på vägen för att ditt köp ska bli bättre, men det är inte lika många sidor som riktar sig till den som ska sälja sin bil.

Idag säljer och köper man begagnade bilar på löpande band. Det vanligaste sättet att gå tillväga för den som vill sälja sin bil är genom att vända sig till en annonssida på internet. För att du ska öka chanserna för att få din bil såld har vi satt ihop en liten lista som du kan använda dig av. Här hittar du tips om hur du kan förbereda bilen bäst, likväl vad du behöver tänka på när du skriver din annons.

Så säljer du bilen på bästa sätt

Fixa bilen innan försäljning – Vet du med dig att det är något fel på bilen som kommer att få den att minska i värde radikalt? Då kan det vara en bra idé att fixa till detta innan. Du kan till exempel hitta tillbehör till din Volvo V90 hos Transportstyling.se eller hos en återförsäljare i närheten av dig.

Ha alla papper i ordning – Innan du lägger ut en annons är det viktigt att säkerställa att du har alla papper i ordning, men även att du har bilens servicebok redo. Leta upp allt och lägg på en fin hög och glöm inte bort reservnyckeln. Den kommer den nya ägaren att vilja ha.

Skapa en bra annons – En bra annons är en annons som framhäver de bästa sidorna med din bil, samtidigt som du är och bör vara genuint ärlig. Berätta mer än gärna vilka saker du har fixat till eller lagt till, men glöm inte bort att även meddela eventuella skador eller problem med bilen. Fotografering är nödvändigt för att din annons ska bli intressant. Rengör bilen ordentligt och fotografera från flera vinklar, även på insidan.

Betalning – Även om köparen kan kännas väldigt pålitlig och seriös på många sätt så ska du aldrig lämna ifrån dig bilen för än du har fått betalt för den. Detta är extra viktigt när det kommer till försäljning privatpersoner emellan. Känner du dig osäker kan du vända dig till en bilförmedlare som fungerar som en tredje part i försäljningsprocessen.

Köpeavtal – Ett köpeavtal är lika viktigt för dig som för köparen. Se till att ni skriver ett avtal där allt ni har kommit överens om finns dokumenterat. Naturligtvis är det också viktigt att båda parter signerar avtalet och erhåller en kopia var.